Framtidens ridskola finns redan!

En svensk ridskola bygger traditionellt på maximering av antalet ridande där så många ryttare som möjligt ska beredas plats att rida på ridlektioner en gång i veckan och att antalet grupper anpassas efter detta.

Vi har valt en annan väg: Vi bygger vår ridskola på att man om möjligt ska rida i alla fall två gånger i veckan. Självklart har vår ridskola även ridlektioner för Dig som bara önskar rida en gång i veckan men vi uppmuntrar våra elever att träna ytterligare en gång i veckan, antingen ytterligare en ridlektion/träning i veckan (främst orutinerade yngre ryttare) alternativt att man är med i det vi kallar Ryttarutveckling, halvfoder eller rider sin Helghäst..

På Grällsta Ridcenter erbjuder vi ridning för alla i åldrarna 3 år och uppåt. Vår ridskola riktar sig främst till barn och ungdomar. Men vi har även grupper för våra äldre elever som ridit länge och till dem finns stora ponnyer och hästar.

Vi strävar efter att följa en tydlig utbildningstrappa för våra elever och satsar på att förmedla ridglädje och god hästkunskap till alla som rider hos oss. Kunskap och värnande om hästen står i fokus för våran verksamhet och med kunnig personal vill vi förmedla denna attityd till alla som kommer till Grällsta.